Укр
Телефон гарячої лінії
0 800 50 17 72

Опис страви

Серед безлічі способів приготування картоплі, запікання у глиняних горщиках — один із найзручніших. До того ж страва виходить особливою: мліючи в духовці, вона рівномірно готується, а тому така картопля — смачна, ніжна, соковита, духмяна — ніби приготована в печі.

Картоплю для запікання в горщиках комбінують з різними компонентами: популярні варіанти приготування з м’ясом, грибами, баклажанами, ковбасками, сиром та іншими продуктами, що зроблять страву цікавішою і на смак, і на вигляд. 

Молода картопля в горщиках

Смачна, ніжна, соковита, духмяна картопля у глиняних горщиках

Молода картопля у горняткахДругі страви
Легко Вечеря

Інгредієнти

Картопля 1 кг
Вода 0,5 склянки
Подрібнена зелень окропу 1–2 ст. л.
Масло «Хуторок селянський» ТМ «Рудь» 1 ст. л.
Сіль за смаком
Продукти, потрібні для приготування
«Хуторок Селянський»
Масло
«Хуторок Селянський»
Сметана 15%, 400 г
Молочні продукти
Сметана 15%
картопля в горщиках

Приготування

Етап №1

Очищену картоплю проварити п’ять хвилин у киплячій воді. Потім викласти у друшляк і дати обсохнути.

Етап №2

Горщики змастити маслом і викласти нарізану скибочками картоплю. 

Етап №3

Коли вона підрум'яниться в сильно розігрітій духовці, горщики потрібно вийняти і влити в кожен трохи гарячої води. Залишити в духовці до випаровування рідини. 

Етап №4

Перед подачею посипати кропом.

Картопля у горнятках з баклажанами та грибами

60 хвилин Легко Вечеря

Інгредієнти

Картопля середнього розміру 5 шт.
Баклажан 1 шт.
Морква 1 шт.
Болгарський перець 1 шт.
Шампіньйони заморожені ТМ «Рудь» 100 г
Цибуля 2 шт.
Рослинна олія 5 ст. л.
Зелень
Сіль, перець
Продукти, потрібні для приготування
«Шампіньони різані»
Заморожені продукти: гриби
Шампіньйони різані

Приготування

Етап №1

Овочі почистити. Баклажан, картоплю та перець порізати кубиками. Баклажан посолити, залишити на 15 хвилин, а потім промити водою. Картоплю змішати з тертою морквою, додати сіль за смаком. Дрібно нарізану цибулю з баклажаном та болгарським перцем підсмажити на рослинній олії. Гриби підсмажити окремо.

Етап №2

Викласти компоненти в горнятка пошарово у такій послідовності: перший шар — картопля з морквою, другий шар — баклажан з перцем. Зверху викласти смажені гриби. Запікати до готовності 40–50 хвилин. Подавати в горнятках, прикрасивши зеленню.

Смачного!

Картопля з грибами, запечена під сметаною

40 хвилин Легко Вечеря

Інгредієнти

Картопля 1 кг
Шампіньйони заморожені ТМ «Рудь» 400 г
Сметана ТМ «Рудь» 200 г
Цибуля 2 шт.
Рослинна олія 3 ст. л.
Прянощі
Сіль, перець
Продукти, потрібні для приготування
«Шампіньони різані»
Заморожені продукти: гриби
Шампіньйони різані
Сметана 15%, 400 г
Молочні продукти
Сметана 15%

Приготування

Етап №1

Підсмажити цибулю. Додати нерозморожені шампіньйони й тушкувати під кришкою, доки не випарується вода. Додати 100 г сметани та прянощі за смаком: наприклад, до грибів чудово підійде розмарин.

Етап №2

Картоплю нарізати невеликими шматочками та обсмажити до золотистої скоринки: для цього її попередньо промокають паперовим рушником та солять в кінці приготування. У горнятку має бути три шари: картопля, гриби й знову картопля (але закладати потрібно не до самого верху). Залити вміст горняток водою, щоб рідина була трохи нижче за рівень картоплі. Зверху покласти залишки сметани та посолити.

Етап №3

Накрити горнятка кришками та поставити у розігріту духовку. Коли вода закипить, зменшити температуру й готувати страву ще 20 хвилин.

Хай смакує!

Інші рецепти
Коментарі
Щоб залишити коментар, авторизуйтесь
Підпишіться на розсилку
Дякуємо!
Перший дайджест — уже скоро.

Дізнавайтеся першими про події з життя компанії, а також цікаві акції, смачні новинки, корисні статті та рецепти.