Картопля в горнятках
НазадОпис страви
Серед безлічі способів приготування картоплі, запікання у глиняних горщиках — один із найзручніших. До того ж страва виходить особливою: мліючи в духовці, вона рівномірно готується, а тому така картопля — смачна, ніжна, соковита, духмяна — ніби приготована в печі.
Картоплю для запікання в горщиках комбінують з різними компонентами: популярні варіанти приготування з м’ясом, грибами, баклажанами, ковбасками, сиром та іншими продуктами, що зроблять страву цікавішою і на смак, і на вигляд.
Молода картопля в горщиках
Смачна, ніжна, соковита, духмяна картопля у глиняних горщиках
Інгредієнти
Картопля | 1 кг |
Вода | 0,5 склянки |
Подрібнена зелень окропу | 1–2 ст. л. |
Масло «Хуторок селянський» ТМ «Рудь» | 1 ст. л. |
Сіль | за смаком |
Приготування
Етап №1
Очищену картоплю проварити п’ять хвилин у киплячій воді. Потім викласти у друшляк і дати обсохнути.
Етап №2
Горщики змастити маслом і викласти нарізану скибочками картоплю.
Етап №3
Коли вона підрум'яниться в сильно розігрітій духовці, горщики потрібно вийняти і влити в кожен трохи гарячої води. Залишити в духовці до випаровування рідини.
Етап №4
Перед подачею посипати кропом.
Картопля у горнятках з баклажанами та грибами
Інгредієнти
Картопля середнього розміру | 5 шт. |
Баклажан | 1 шт. |
Морква | 1 шт. |
Болгарський перець | 1 шт. |
Шампіньйони заморожені ТМ «Рудь» | 100 г |
Цибуля | 2 шт. |
Рослинна олія | 5 ст. л. |
Зелень | |
Сіль, перець |
Приготування
Етап №1
Овочі почистити. Баклажан, картоплю та перець порізати кубиками. Баклажан посолити, залишити на 15 хвилин, а потім промити водою. Картоплю змішати з тертою морквою, додати сіль за смаком. Дрібно нарізану цибулю з баклажаном та болгарським перцем підсмажити на рослинній олії. Гриби підсмажити окремо.
Етап №2
Викласти компоненти в горнятка пошарово у такій послідовності: перший шар — картопля з морквою, другий шар — баклажан з перцем. Зверху викласти смажені гриби. Запікати до готовності 40–50 хвилин. Подавати в горнятках, прикрасивши зеленню.
Смачного!
Картопля з грибами, запечена під сметаною
Інгредієнти
Картопля | 1 кг |
Шампіньйони заморожені ТМ «Рудь» | 400 г |
Сметана ТМ «Рудь» | 200 г |
Цибуля | 2 шт. |
Рослинна олія | 3 ст. л. |
Прянощі | |
Сіль, перець |
Приготування
Етап №1
Підсмажити цибулю. Додати нерозморожені шампіньйони й тушкувати під кришкою, доки не випарується вода. Додати 100 г сметани та прянощі за смаком: наприклад, до грибів чудово підійде розмарин.
Етап №2
Картоплю нарізати невеликими шматочками та обсмажити до золотистої скоринки: для цього її попередньо промокають паперовим рушником та солять в кінці приготування. У горнятку має бути три шари: картопля, гриби й знову картопля (але закладати потрібно не до самого верху). Залити вміст горняток водою, щоб рідина була трохи нижче за рівень картоплі. Зверху покласти залишки сметани та посолити.
Етап №3
Накрити горнятка кришками та поставити у розігріту духовку. Коли вода закипить, зменшити температуру й готувати страву ще 20 хвилин.
Хай смакує!