Млинчики з кабачків
НазадОпис страви
Кабачки почали вирощувати ще за 3000 років до н. е. Батьківщиною цього овоча вважається Центральна Америка й Індія. Лише в XVI ст. кабачки були завезені у Європу, а зараз — популярні в багатьох країнах. При цьому особливе місце належить кабачкам у середземноморській кухні. А от у Європі гурмани полюбляють різновид кабачків — цукіні.
У складі плодів кабачків — 95 % води, але, крім цього, вони містять чимало корисних вітамінів та елементів: вітаміни С, В1, В2, калій, кальцій, магній, фосфор.
Кабачки вважаються дієтичним продуктом, адже вони не лише мають низьку калорійність, а й надовго забезпечують відчуття ситості.
Особливо смакують страви з кабачків улітку, оскільки цей овоч легко засвоюється організмом.
Рецепт кабачкових оладок
Злегка достиглі кабачки — найсмачніші. Вони відрізняються не лише кращими смаковими властивостями, але й мають найвищу концентрацію корисних вітамінів та елементів. Саме такі плоди й обирайте для приготування млинчиків із кабачків. Цю страву можна подавати до столу і як поживний сніданок, і як легку вечерю.
Інгредієнти
Кабачки | 500‒600 г |
Біокефір ТМ «Рудь» | 2/3 склянки |
Яйця | 1 шт. |
Борошно | 8 ст. ложок (з гіркою) |
Сіль | 1 ч. ложка |
Сода | 1 ч. ложка |
Олія для смаження | |
Сметана ТМ «Рудь» | 250 мл |
Часник | 2 зубчики |
Кріп |
Приготування
Етап №1
Для приготування млинчиків із кабачків очищаємо плоди від шкірки й подрібнюємо їх на великій тертці. Проте, якщо кабачки молоді, шкірку можна не знімати, — вона досить тонка. Натирати овоч саме на великій тертці теж не обов'язково, можна й на дрібній, — так млинчики з кабачків будуть мати більш однорідну структуру.
Етап №2
Кефір виливаємо у глибоку посудину й додаємо соду. Залишаємо на кілька хвилин, після чого додаємо сіль і ретельно перемішуємо.
Етап №3
В утворену масу вбиваємо яйце й додаємо натерті кабачки. Але перед цим їх потрібно віджати, «звільнивши» від зайвої рідини. Залишилося додати борошно й перемішати.
Етап №4
Консистенція тіста повинна нагадувати густу сметану — вона не має бути ні рідкою, ні занадто густою. Готове тісто залишаємо на кілька хвилин.
Етап №5
Ставимо сковорідку на невеликий вогонь, наливаємо олію й чекаємо, поки вона добре прогріється.
Етап №6
Для формування млинчиків нам знадобиться столова ложка. За допомогою неї викладаємо тісто на сковорідку й обсмажуємо до золотистого кольору.
Етап №7
Найкраще млинчики з кабачків смакують зі сметанно-часниковим соусом. Для його приготування змішайте 250 мл густої сметани ТМ «Рудь» із чавленим часником та подрібненим кропом.
Етап №8
Викладаємо млинчики з кабачків на тарілку й додаємо ложку сметанно-часникового соусу. Смачне частування можна подавати до столу!
Млинчики з кабачків
Інгредієнти
Кабачки | 2 шт. |
Молоко ТМ «Рудь» | 1 склянка |
Борошно | 1 склянка та 2 ст. л. |
Сіль | 0,5 ч. л. |
Яйця | 3 шт. |
Олія | 3 ст. л. |
Сметана ТМ «Рудь» | для подачі |
Приготування
Етап №1
Подрібнити кабачки на тертушці з дрібними отворами. Посолити, збити разом з яйцями віничком чи за допомогою міксера.
Етап №2
Просіяти борошно, всипати його в кабачки, добре перемішати.
Етап №3
Влити рослинну олію, молоко, ще раз вимішати суміш.
Етап №4
Випікати тонкі млинці на гарячій сковорідці на невеликій кількості рослинної олії.
Етап №5
Після першого млинця можна оцінити, чи достатньо борошна, та, якщо є необхідність, додати ще трішки. Кожного разу перед тим, як вилити суміш на сковорідку, треба добре її перемішати. Складаючи млинці, можна промазувати їх невеликою кількістю топленого масла.
Етап №6
У тісто для млинців за бажанням можна додати трохи подрібненої зелені.
Подавайте млинці до столу зі сметаною ТМ «Рудь», і хай буде смачно!
Деруни з кабачків та баклажанів зі сметанним соусом
Інгредієнти
Кабачки | 1шт. |
Баклажани | 1шт. |
Картопля | 3 шт. |
Цибуля | 1 шт. |
Борошно | близько 6 ст. л. |
Яйце | 1 шт. |
Сіль | за смаком |
Для соусу: | |
Сметана ТМ «Рудь» | 3 ст. л. |
Майонез | 3 ст. л. |
Часник подрібнений | 4 зубки |
Огірок солоний | 1 шт. |
Подрібнений кріп |
Приготування
Етап №1
Овочі почистити від шкірки. На тертушці з великими отворами натерти кабачок, баклажан, цибулю та картоплю. Змішати інгредієнти, додати яйце, борошно, посолити.
Етап №2
Обсмажувати на рослинній олії. Деруни з кабачків виходять хрусткими, але якщо ви полюбляєте більш м’які, можете протушкувати їх під кришкою протягом кількох хвилин.
Етап №3
Для соусу змішати сметану з майонезом, додати інші інгредієнти та ретельно перемішати.
Смачного!