Овочева запіканка в духовці
НазадОпис страви
Соковиті овочі, запечені в ніжній яєчно-сметанній заливці, такі спокусливо-ароматні… Рум’яна овочева запіканка — частий гість на обідньому столі європейців, адже вона корисна й низькокалорійна, але при цьому надзвичайно смачна та ситна.
Страву готують зі свіжих сезонних або заморожених овочів. Вони дарують запіканці апетитний колір та наповнюють її вітамінами. Соус із меланжа й сметани надає страві повітряної консистенції та пружності. А розплавлений у процесі випікання сир робить запіканку тягучою й неймовірно м’якою.
Компанія «Рудь» подбала про те, аби ви готували з натхненням та максимальним комфортом! Ми взяли стиглі овочі, ретельно нарізали їх і швидко заморозили, аби зберегти всю користь свіжих плодів. Вам залишається найлегше — відкрити нашу зручну заготовку та додати відбірні овочі до улюблених страв.
Овочева запіканка з сиром у духовці
Щоб овочева запіканка мала пікантний смак та яскравий аромат, використайте гострий твердий сир або додайте до заливки дрібку гранульованого часнику.
Овочеву запіканку подають як гарнір або самостійно: зі свіжим домашнім хлібом і зеленню.
Інгредієнти
Овочева суміш «Соте» ТМ «Рудь» | 400 г |
Яйця | 3 шт. |
Твердий сир | 150 г |
Заморожена броколі ТМ «Рудь» | 200 г |
Сметана ТМ «Рудь», 21 % | 3 ст. л. |
Олія рослинна | для змащування форми |
Сіль, перець | за смаком |
Приготування
1. Висипаємо броколі та овочеву суміш «Соте» на сковороду й обсмажуємо на рослинній олії протягом 10–15 хвилин. Солимо, перчимо за смаком.
2. Твердий сир натираємо на грубій тертці.
3. В окремій мисці з’єднуємо яйця, сир та сметану. Перемішуємо суміш.
4. Форму для запікання змащуємо рослинною олією. Викладаємо підсмажені овочі.
5. Заливаємо овочеву суміш яєчно-сирною заливкою.
6. Розігріваємо духовку до 180 °C, ставимо форму з овочами та випікаємо протягом 20 хвилин.
Розрізаємо запіканку на шматочки та кличемо всіх до столу!