Панкейки зі шпинатом
НазадОпис страви
Розпочати день із пухких яскраво-зелених панкейків зі шпинатом означає отримати заряд енергії та настрою на цілий день.
Замініть звичні бутерброди цими пишними оладками — завдяки шпинату й особливій пористій текстурі, що дозволяє добре вбирати соуси, вони неймовірно соковиті та смачні. А їхній насичений аромат і приємний «весняний» колір так і вабить до столу.
Ситні панкейки зі шпинатом легко стануть частиною здорового меню, адже листя шпинату містить велику кількість вітамінів, білків, клітковини, заліза та зберігає свої корисні властивості навіть після теплової обробки.
Для рівномірного кольору панкейків шпинат подрібнюють у блендері до однорідності. Борошно додають невеликими порціями, аби уникнути утворення грудочок та домогтися бажаної консистенції тіста. Воно повинно бути в міру густим, але при цьому досить швидко стікати з ложки.
Рум'яно-зелені панкейки зі шпинатом
Довго смажити шпинатні панкейки не потрібно — щойно на поверхні з'являться бульбашки, перевертайте й підсмажуйте з іншого боку. Легка золотиста скоринка означає, що панкейки готові.
Подавайте зі сметаною, вершковим соусом чи густим йогуртом. Доповнити страву можна свіжими овочами, м'ясом або шматочком слабосоленої сьомги.
Інгредієнти
Шпинат ТМ «Рудь» | 150 г |
Борошно пшеничне | 250 г |
Яйця | 2 шт. |
Молоко ТМ «Рудь» | 150 мл |
Рослинна олія | 1 ст. л. |
Сіль | 0,5 ч. л. |
Цукор | 1 ч. л. |
Сметана ТМ «Рудь» | 200 г |
Сода | дрібка |
Розпушувач | 1 ч. л. |
Приготування
1. У великій посудині перемішуємо сметану, яйця, олію, сіль та цукор.
2. Шпинат розморожуємо, збиваємо у блендері до однорідності, разом із молоком додаємо до яєчно-сметанної маси.
3. Просіюємо борошно, змішуємо з розпушувачем та дрібкою соди. Додаємо до шпинатної суміші.
4. На розігріту сковороду невеликими острівцями викладаємо тісто. Підсмажуємо з двох боків до готовності.
Готові панкейки викладаємо на тарілки, даємо кілька хвилин охолонути. Поливаємо сметанкою та смакуємо теплими.