Полтавські галушки з м’ясом та грибами
НазадОпис страви
Відварені шматочки тіста, присмачені грибами, м’ясом, цибулею та класичними українськими спеціями, — це вони: знамениті галушки, якими частують гостей на Полтавщині!
Готують їх із пшеничного борошна, замішаного на воді або сироватці з яйцем. Далі тісто розкачують, ріжуть на смужки, відщипують невеличкі шматочки та кидають у киплячу воду, молоко чи бульйон. Зварені борошняні грудочки викладають на тарілку та поливають розтопленим вершковим маслом. Або відправляють мліти в духовці.
Смакувати готові галушки можна самостійно, як гарнір чи замість хліба — у складі борщу або супу. Вони надзвичайно апетитні та ситні, адже, окрім грибів чи м’яса, їх заправляють ще й сметанкою, а зверху посипають тертим сиром і зеленню.
Полтавські галушки з курятиною та шампіньйонами в горщиках
Відварені галушки зазвичай подають зі шкварками чи сметанним соусом.
Та найсмачніші галушки — запечені в горщиках із додаванням смажених шампіньйонів та ніжної курятини.
Чому шампіньйони? Тому що швидко, ароматно й неперевершено смачно!
Інгредієнти
Борошно | 3,5 склянки |
Шампіньйони різані ТМ «Рудь» | 300 г |
Куряча грудка | 400 г |
Цибуля ріпчаста | 2 шт. |
Кефір ТМ «Рудь» | 0,5 л |
Яйця | 2 шт. |
Сода | 1 ч. л. |
Сметана ТМ «Рудь» | 180 г |
Вершкове масло «Хуторок селянський», 73 % | 30 г |
Сіль, перець | за смаком |
Приготування
1. У глибоку посудину наливаємо кефір, додаємо соду, яйця та сіль. Перемішуємо вінчиком.
2. Просіюємо борошно та додаємо до кефіру невеличкими порціями для уникнення грудочок.
3. Викладаємо тісто на присипаний борошном стіл та вимішуємо, додаючи необхідну кількість борошна. Тісто має вийти еластичним, але не надто тугим.
Готове тісто перекладаємо в миску, накриваємо рушником та даємо йому відпочити.
4. Цибулю нарізаємо кільцями та обсмажуємо до золотистого кольору. Курячу грудку нарізаємо маленькими шматочками та додаємо до цибулі разом із шампіньйонами. Солимо, перчимо та смажимо до готовності.
5. Із тіста скачуємо товсті ковбаски, нарізаємо порційними шматочками.
6. Відварюємо шматочки тіста у підсоленому окропі, доки вони не піднімуться на поверхню води. Виймаємо, даємо стекти рідині.
7. Перекладаємо галушки в горщики, зверху викладаємо гриби та м’ясо. Додаємо вершкове масло, сметану та столову ложку води.
8. Розігріваємо духовку до 200 °C та запікаємо галушки протягом 20 хвилин.
Готові галушки подаємо на стіл гарячими та смакуємо всією родиною!