Риба на овочевій подушці
НазадОпис страви
Запечена риба чудово поєднується з різними овочами. Щоб не робити салат і не готувати їх окремо, варто приготувати рибу, запечену з овочами. Для приготування можна взяти цілу рибу, порізати невеликими шматочками або використовувати тільки філе. Подушка традиційно готується з цибулі, моркви, можна додавати солодкий перець, баклажани, кабачки. Поки риба в духовці запікається, овочі встигнуть добре потушитися і просочитися її ароматом.
Риба з овочами в духовці не вийде сухою, якщо полити її соусом на основі сметани, а зверху присипати твердим сиром. Якщо до риби з овочами додати картоплю, вийде повноцінна страва з гарніром, яка підійде і для свята, і для ситної вечері.
Рибне філе на овочевій подушці
Ти точно запам'ятаєш цей рецепт! Адже риба на «подушці» з овочів згодиться і до свята, і до обіду, і до вечері.
Інгредієнти
Овочева суміш «Царський салат» ТМ «Рудь» | 400 г |
Рибне філе | 200 г |
Борошно | 2 ст. л. |
Масло «Хуторок селянський» ТМ «Рудь» | 15 г |
Яйця | 2 шт. |
Сметана ТМ «Рудь», 15 % | 2 ст. л. |
Тертий сир | 20 г |
Зелень | за смаком |
Сіль та спеції | за смаком |
Суміш відварити у підсоленій воді 5‒7 хвилин. Рибне філе посолити, посипати борошном і смажити на помірному вогні. На дно форми викласти відварені овочі, а зверху — обсмажені шматочки рибного філе. Збити яйця, додати сметану, посолити і приправити за смаком, рівномірно вилити у форму, зверху посипати тертим сиром і запікати 10‒15 хвилин у розігрітій духовій шафі або 5‒7 хвилин у мікрохвильовій печі.
Рибне філе на овочевій подушці з картоплею
Інгредієнти
Овочева суміш «Лечо» ТМ «Хуторок» | 400 г |
Картопля фрі «Золотиста» ТМ «McCain» (дольками) | 750 г |
Філе хека, мінтая | 1 кг |
Сметана ТМ «Рудь», 15 % | 150 г |
Майонез | 150 г |
Яйця | 5 шт. |
Заморожену картоплю викласти у форму (краще обрати з високими бортиками), змащену олією. Додати сіль, поперчити. Овочеву суміш проварити у підсоленій воді протягом 5 хвилин чи припустити на сковороді, посолити, викласти на картоплю. Далі покласти підсолене і посипане спеціями філе риби. Приготувати соус: збити яйця, ввести сметану й майонез. Соусом залити філе і поставити запікатися на 40 хвилин за невисокої температури, накривши фольгою. Натерти сир, зняти фольгу, посипати сиром і допікати 10 хвилин.
Риба з овочами, запечена цілою
Інгредієнти
Овочева суміш «Весняна» ТМ «Хуторок» | 400 г |
Риба ціла | 1 шт. (0,5 кг) |
Помідор | 1 шт. |
Часник | 3 зубчики |
Біле вино | 50 мл |
Сіль, прянощі | |
Зелень | |
Олія |
Овощі підсмажити на сковороді на олії, зарум’янювати не потрібно. Викласти у форму. Олію не виливати. Згори посипати двома натертими зубчиками часнику і зеленню.
Рибу почистити, промити, промокнути паперовим рушником. Плавники можна залишити, а по всій довжині зробити надрізи глибиною до 1 см. Рибу добре натерти спеціями і сіллю, розкласти всередині риби дрібні шматочки нарізаного зубчика часнику. Викласти її на овочі, зверху прикрасити дольками помідора і полити олією зі сковороди. Додати у форму вино. Запікати за температури 220 градусів, поки риба не приготується. Протягом часу приготування рибу кілька разів полити рідиною, що утворилася у формі.