Скумбрія з овочами
НазадОпис страви
Скумбрія — смачна та корисна риба, яка підходить як для щоденного раціону, так і для святкового столу. Вона має особливий приємний смак, чудово поєднується з овочами та чинить величезний позитивний вплив на організм. М'ясо скумбрії містить велику кількість білка, Омега-3, калію, магнію, фосфору, вітамінів В12 і D. Тому ця риба доповнить здорове та збалансоване меню, корисне для дітей і дорослих.
Скумбрія зі шпинатом і зеленню у духовці
Скумбрія зі шпинатом та зеленню готується легко та швидко. Це вишукана страва, яка чудово підходить для вечері. Прекрасно поєднується з картопляним пюре чи будь-яким іншим гарніром. Приготувати таку рибу зможе навіть кухар-початківець. До столу скумбрія зі шпинатом подається теплою, тому бажано готувати страву перед самим початком трапези.
Інгредієнти
Скумбрія свіжа | 400 г |
Цибуля ріпчаста | 1 шт. |
Шпинат заморожений ТМ «Рудь» | 200 г |
Олія рослинна | 50 г |
Кріп | 1 пучок |
Петрушка | 1 пучок |
Лимон | 1 шт. |
Сіль, перець | за смаком |
Приготування
Етап №1
Для початку миємо тушку скумбрії та зачищаємо її. Видаляємо хребет і кістки, щоб отримати філе. Ще раз промиваємо рибу у воді та просушуємо. Солимо, перчимо, додаємо трохи лимонного соку. Замариновану скумбрію лишаємо на 20 хвилин.
Етап №2
Наступний етап — начинка. Нарізаємо цибулю півкільцями, обжарюємо її на сковорідці з невеликим додавання олії. Туди ж додаємо заздалегідь розморожений шпинат, прогріваємо 2–3 хвилини. Дрібно нарізаємо зелень і змішуємо з цибулею та шпинатом. Сіль і перець додаємо за смаком.
Етап №3
Розігріваємо духовку до 180 градусів. Деко застеляємо фольгою, викладаємо на нього замариновану скумбрію. Всередину тушки кладемо начинку зі шпинату, загортаємо рибу у фольгу та ставимо в духовку для запікання. Через 25–30 хвилин виймаємо та подаємо до столу.
Смажена скумбрія з міксом овочів
Для смачного та поживного обіду ідеально підходить смажена скумбрія з овочами. Приготування такої страви потребує мінімум часу та зусиль. А її неперевершений смак налаштує на активну й продуктивну другу частину дня!
Інгредієнти
Для основної страви: | |
Скумбрія свіжа | 400 г |
Овочева суміш «Весняна» ТМ «Рудь» | 400 г |
Цибуля ріпчаста | 1 шт. |
Олія рослинна | 50 г |
Для соусу: | |
Сметана ТМ «Рудь», 15 % | 150 г |
Часник | 2 зубки |
Зелень | 1 пучок |
Сіль, перець | за смаком |
Приготування
Етап №1
Миємо рибу, чистимо та розбираємо на філе. Розрізаємо на порційні шматочки, додаємо сіль, перець, трохи лимонного соку. Розігріваємо сковорідку та обсмажуємо скумбрію з обох сторін протягом 5 хвилин.
Етап №2
На іншій сковорідці обсмажуємо цибулю, нарізану кільцями. Туди ж висипаємо завчасно розморожену овочеву суміш, прогріваємо декілька хвилин. Зверху викладаємо піджарену рибку, накриваємо кришкою та тушимо до готовності на слабкому вогні.
Етап №3
Скумбрія на овочевій подушці чудово смакує зі сметанно-часниковим соусом. Для його приготування знадобиться дві хвилини. Подрібнюємо часник і зелень, поєднуємо ці інгредієнти зі сметаною. Додаємо трохи лимонного соку, сіль і перець за смаком. Все гарно перемішуємо. Соус готовий!
Скумбрія із зеленим горошком у мультиварці
Скумбрія з горошком, помідорами чері та солодким перцем смакує незвично та пікантно. Така страва прекрасно підходить для вишуканого обіду чи вечері. Корисний, поживний та смачний рецепт скумбрії з овочами в мультиварці стане справжньою знахідкою для кожної господині.
Інгредієнти
Скумбрія | 400 г |
Зелений горошок заморожений ТМ «Рудь» | 200 г |
Цибуля ріпчаста | 1 шт. |
Помідори чері | 8 шт. |
Червоний солодкий перець | 1 шт. |
Біле столове вино | 4 ст. л. |
Олія оливкова | 50 г |
Петрушка | 1 пучок |
Сіль, перець | за смаком |
Приготування
Етап №1
Для початку миємо рибу, чистимо, ретельно видаляємо усі кістки та плавники. Нарізаємо філе на шматочки шириною 3–4 см. Солимо, перчимо, залишаємо маринуватися протягом 20 хвилин.
Етап №2
Заморожений горошок кидаємо у киплячу воду, варимо протягом 5 хвилин. Він має стати м’яким, але не розсипатися. Виймаємо горошок в окрему миску та відставляємо в сторону. Миємо та нарізаємо овочі: перець — соломкою, а помідори чері — навпіл.
Етап №3
Розігріваємо сковорідку, виливаємо невелику кількість олії та обсмажуємо скумбрію. Перекладаємо рибку на тарілку. На тій же сковорідці по черзі обсмажуємо ріпчасту цибулю та солодкий перець. Овочі бажано трохи підсолити.
Етап №4
Підготувавши всі компоненти, переходимо до запікання. На дно мультиварки викладаємо солодкий перець, потім помідори, зверху — скумбрію. Краще, щоб всі шари буди розподілені рівномірно. Зверху на рибу висипаємо зелений горошок та підсмажену цибулю, поливаємо білим вином. Готуємо страву в режимі «Запікання» протягом 30–40 хвилин. Під час подачі на стіл посипаємо скумбрію зеленню.
Смачного!