Тушковане філе індички
НазадОпис страви
М’ясо індички — неймовірно смачне, корисне і малокалорійне. Дієтологи навіть радять вводити його в раціон дітям із найменшого віку, адже воно містить велику кількість вітамінів, мінералів та білка, без яких неможливе здорове функціонування нашого організму.
Існує багато рецептів приготування індички. Найпопулярніший із них — тушковане філе в сметанному соусі. Усього година часу — і на вашому столі з’явиться справжній кулінарний шедевр, який смакуватиме дорослим і діткам.
Ніжне тушковане філе індички зі сметаною
М’ясо індички — неймовірно смачне, корисне і малокалорійне.
Інгредієнти
Філе індички | 700 г |
Сметана ТМ «Рудь», 21 % | 500 г |
Борошно | 30 г |
Бульйон | 200 г |
Рослинна олія | 4 ст. л. |
Цибуля | 2 шт. |
Часник | 2 зубчики |
Лавровий лист | 2 шт. |
Сіль | за смаком |
Перець | за смаком |
ПРИГОТУВАННЯ
Етап № 1
Промиваємо філе індички під теплою водою, просушуємо на паперовому рушнику. Нарізаємо невеличкими шматочками. Чистимо ріпчасту цибулю, ріжемо напівкільцями.
Етап № 2
Беремо глибоку сковорідку з товстим дном. Наливаємо рослинну олію та добре прогріваємо. Викладаємо м'ясо індички та цибулю, солимо за смаком, обсмажуємо до золотистого кольору.
Етап № 3
У глибоку миску виливаємо сметану, додаємо борошно, дрібку солі та перцю. Ретельно перемішуємо соус та додаємо у сковорідку до індички. Туди ж виливаємо склянку бульйону — м’ясного чи овочевого. Кладемо у сковорідку лавровий лист, накриваємо посуд кришкою та тушкуємо на повільному вогні 30 хвилин. За 5 хвилин до готовності страви додаємо дрібно нарізаний часник.
Перед подачею радимо прикрасити страву зеленню. Філе індички у сметанному соусі смакує з будь-яким гарніром: картопляним пюре, рисом, пастою твердих сортів. Смачного!