Укр
Телефон гарячої лінії
0 800 50 17 72
Рецепт вареників

Традиційні рецепти вареників

Назад

Опис страви

Однією з найбільш популярних і улюблених багатьма поколіннями українців національних страв є вареники, рецепт яких настільки ж простий, наскільки смачний готовий продукт. Вареники з м'ясом, картоплею, грибами і капустою слугують відмінним варіантом ситної та смачної другої страви, а не менш популярні вареники із солодким сиром та свіжими ягодами успішно замінюють в українській кухні вишукані десерти. Пропонуємо кілька перевірених смачних рецептів, як приготувати вареники з найбільш популярними начинками.

Традиційні вареники з картоплею

Щоб приготувати домашні вареники з картоплею, рецепт яких знайомий кожній домогосподарці, необхідно замісити прісне тісто і підготувати начинку.

Готуємо національні страви: вареники, рецепт на всі випадки життяДругі страви
Складно Обід

Інгредієнти

Вода 1 склянка
Яйце 1 шт.
Сіль 1/2 ч. л.
Борошно 2 склянки
Картопля 4-5 шт.
Цибуля ріпчаста 1 шт.
Рослинна олія 2-3 ст. л.
Рецепт вареників з картоплею

Приготування

Робимо тісто для вареників

У злегка підігріту воду вбиваємо яйце, солимо і ретельно розмішуємо. Поступово додаємо борошно і добре вимішуємо, щоб в результаті вийшло досить щільне та еластичне тісто. Обертаємо його в плівку і залишаємо на 30-40 хв. «дійти».

Готуємо начинку

В цей час готуємо начинку, для чого відварюємо очищену картоплю в злегка підсоленій воді. Очищуємо і подрібнюємо цибулю, яку необхідно злегка пасерувати на рослинній олії до золотистого кольору. Гарячу картоплю добре розминаємо і з'єднуємо з піджаркою з цибулі, перчимо до смаку.

Ліпимо тісто

Тісто ще раз вимішуємо і зручним для вас способом готуємо порційні «коржики», в які поміщуємо трохи охололу начинку. Ретельно скріплюємо краї тіста, і відварюємо вареники з картоплею 5-7 хв. (поки не спливуть) в злегка підсоленій воді. Особливо добре смакує готова страва зі сметаною.

Солодкі вареники з сиром

Любителям молочної продукції можна запропонувати рецепт вареників з сиром, які не тільки ароматні та смачні, а й корисні.

60 хвилин Складно Сніданок

Інгредієнти

Вода 1 склянка
Яйце 1 шт.
Борошно 1 склянка
Сіль щіпка
Сир 9% ТМ «Рудь» 400 г
Яйця 1-2 шт.
Цукор за смаком
Продукти, потрібні для приготування
Сир 9%
Молочні продукти
Сир 9%
Рецепт солодких вареників з сиром

Приготування

Просіваємо гіркою борошно, робимо зверху поглиблення і акуратно вбиваємо туди яйце, солимо за смаком. Починаємо розмішувати, поступово додаючи воду або молоко. У міру потреби додаємо борошно і вимішуємо, поки не вийде однорідне і пружне тісто.

Солодка сирна начинка 

Щоб начинка вийшла більш соковитою, до сиру додаємо яйця і цукор за смаком і ретельно розтираємо до однорідності. Підготовлену начинку акуратно «запаковуємо» в тісто і відварюємо в підсоленій воді. Вареники з сиром рекомендується подавати до столу з вершковим маслом і сметаною.

Вареники з сиром солоні

Альтернативою солодким сирним вареникам можуть стати вареники з сиром солоні, пікантний смак яких можна додатково приправити спеціями і зеленню. Тісто для цієї страви готується аналогічно попередньому рецепту, а ось начинка кардинально відрізняється.

Замість родзинок і цукру до сиру додаємо достатню кількість солі, а також порізану зелень (зелену цибулю, кріп, петрушку) і спеції за смаком.

Парові вареники з чорницею

З настанням літа можна побалувати домашніх «вітамінними» варениками з чорницею, які при приготуванні на пару виходять особливо пишними і соковитими. Простий рецепт домашніх вареників з чорницею.

60 минут Складно Сніданок

Інгредієнти

Кефір 3,2% ТМ «Рудь» 1 склянка
Яйце 1 шт.
Борошно 2 склянки
Сода 1 ч. л.
Сіль щіпотка
Продукти, потрібні для приготування
Кефір 3,2%, 400 г
Молочні продукти
Кефір 3,2%
Вареники з чорницею

Приготування

Всі компоненти поступово з'єднуємо і ретельно вимішуємо еластичне тісто, яке повинно «відпочити» протягом 30-40 хвилин. У цей час промиваємо і обсушуємо чорницю (або іншу ягоду за смаком). Тісто ділимо на порційні частини, на кожний корж викладаємо ягоди з цукром і ретельно скріплюємо краї.

Для приготування на пару можна скористатися пароваркою або конструкцією з каструлі та друшляка. При приготуванні вареники збільшаться вдвічі, тому залишайте запас місця. Для готовності страви достатньо 5-7 хвилин, після чого можна насолоджуватися апетитним десертом.

Інші рецепти
Коментарі
Щоб залишити коментар, авторизуйтесь
Вихід
Vasyl Ryukhtin
Дякую за рецепт. Раджу замість яйця додавати лише жовток в тісто, від білку вареники тверднуть. І прошу замість кальки "злегка" пишіть "ледь".
01 березня, 2021
Підпишіться на розсилку
Дякуємо!
Перший дайджест — уже скоро.

Дізнавайтеся першими про події з життя компанії, а також цікаві акції, смачні новинки, корисні статті та рецепти.