Овочеві запіканки
НазадОпис страви
Запіканка з овочами може бути як доповненням до інших частувань, наприклад картопля в горнятках, так і повноцінним обідом або вечерею. Приготувати запіканку можна не лише зі свіжих, але й із заморожених овочів. Для цього їх потрібно попередньо проварити протягом кількох хвилин у воді або на пару чи обсмажити. Пікантності овочам додасть соус, приготовлений на основі вершків, сметани. Але якщо ви хочете зменшити кількість калорій та приготувати, наприклад, дієтичну запіканку з сиром, то як основа для соусу підійде класичний йогурт. Сир у цьому випадку краще обирати не твердий, а напівтвердий з невеликим вмістом жиру. Щоб частування було ситним, можна додати макарони або приготувати запіканку з куркою та овочами.
Овочева запіканка з сиром
Щоб частування було ситним, можна додати макарони або приготувати запіканку з куркою та овочами.
Інгредієнти
Заморожена овочева суміш ТМ Рудь «Мексиканська» | 2 упаковки |
Молоко | 150 г |
Оливкова олія | 2 ст. л. |
Сир твердий або напівтвердий | 150 г |
Яйця (великого розміру) | 2 шт. |
Зелень | за смаком |
Сіль |
ПРИГОТУВАННЯ
Етап №1
Проварити овочі приблизно 5 хвилин.
Етап №2
Деко змастити оливковою олією. Відварені овочі змішати з подрібненою зеленню, посолити. Викласти на деко шар з овочів.
Етап №3
Натерти сир на тертушці.
Етап №4
Збити в окремому посуді яйця з молоком, додати сир, ретельно перемішати. Вилити отриману суміш на шар з овочів.
Етап №5
Випікати овочеву запіканку з сиром у духовці при температурі 180 градусів протягом 20 хвилин.
Запіканка з овочами й макаронами
Інгредієнти
Заморожена броколі ТМ «Рудь» | 300 г |
Макарони з твердих сортів пшениці | 350 г |
Курячий бульйон нежирний | 1 л |
Зелень | |
Для соусу: | |
Молоко ТМ «Рудь» | 2,5 склянки |
Сир твердий тертий | 5 ст. л. |
Борошно | 2 ст. л. |
ПРИГОТУВАННЯ
Етап №1
Перед тим, як готувати овочеву запіканку в духовці, треба відварити макарони з твердих сортів пшениці в бульйоні. Варити треба протягом часу, вказаного на упаковці. Броколі проварити пару хвилин у воді. Відварені макарони розділити на дві частини. Одну частину викласти у форму для запікання. Далі — шар із броколі. Зверху — залишки макаронів.
Етап №2
Приготувати соус, проваривши молоко з борошном у каструлі, доки суміш не загусне. Додати тертий сир. Коли сир розчиниться, вилити соус на овочеву запіканку. Духовку розігріти до 225 градусів, відправити запіканку в духовку на 25 хвилин. Коли приготується, посипати зеленю, найкраще базиліком.
Запіканка з куркою та овочами
Інгредієнти
Курячий фарш | 700 г |
Квасоля стручкова заморожена ТМ «Рудь» | 220 г |
Цвітна капуста заморожена ТМ «Рудь» | 120 г |
Броколі заморожені ТМ «Рудь» | 120 г |
Помідори середнього розміру | 2 шт. |
Цибуля ріпчаста | 1 шт. |
Вершки | 220 мл |
Сир тертий | 0,25 склянки |
Борошно | 2 ст. л. |
Зелень | |
Спеції | |
Масло вершкове | |
Рослинна олія |
ПРИГОТУВАННЯ
Етап №1
Заморожену стручкову квасолю, броколі та цвітну капусту відварити. Помідори очистити від шкірки та нарізати скибочками.
Етап №2
Цибулю подрібнити кубиками та приготувати на сковорідці на рослинній олії. Додати на сковорідку фарш та смажити його до готовності.
Етап №3
Приготувати соус: обсмажити борошно на сковорідці на вершковому маслі, налити вершки, добре перемішати. Коли соус прогріється, засипати тертий сир. Почекати, доки сир розчиниться та прибрати його з вогню.
Етап №4
Викласти на змащену рослинною олією форму половину овочів, фарш та зверху другу половину овочів. Залити соусом. Випікати приблизно 40 хвилин при температурі 220 градусів. Прикрасити зеленню при подачі. Запіканка з курячим фаршем виходить дуже ніжною — як за текстурою, так і на смак.