Грибний жульєн зі сметаною
НазадОпис страви
Жульєн із грибами — страва, яка наочно демонструє, як можуть змінюватися рецепти залежно від того, у якій країні за ними готують. Назва страви французька, але в кухні цієї країни жульєном називають спосіб нарізання молодих овочів і не тільки. Тобто так називають і салат, і суп, якщо компоненти в ньому порізані тонесенькими шматочками. За правилами це роблять за допомогою спеціального ножа.
А ось у нас жульєном звикли називати конкретну страву. В її основі — гриби, запечені під сметанним соусом та сирною скоринкою. До класичного поєднання додають і інші продукти, наприклад, моркву, броколі, креветки, мідії і т. д. Найбільш популярний і ситний варіант — жульєн із грибами і куркою.
Для подачі страви використовують спеціальний посуд — кокотниці (вони ж — жульєнниці) з дерева, металу, кераміки. Для пригощення у форматі шведського столу практикують подавати жульєн у тарталетках.
Грибний жульєн «Єлисейські поля»
Жульєн із грибів «Єлисейські поля» не залишить байдужим жодного! Цей ароматний і ніжний грибний смак жульєну викличе апетит у будь-кого.
Інгредієнти
Шампіньйони ТМ «Рудь» | 400 г |
Масло «Хуторок селянський» ТМ «Рудь» | 50 г |
Борошно | 2 ч. л. |
Яйця | 2 шт. |
Майонез | 2 ст. л. |
Сметана ТМ «Рудь», 21 % | 2 ст. л. |
Сіль та перець | за смаком |
Борошно обсмажити на вершковому маслі до золотистого кольору і додати заморожені печериці, смажити
Жульєн із грибами та куркою
Інгредієнти
М’ясо куряче | 400 г |
Шампіньйони ТМ «Рудь» | 400 г |
Вершки середньої жирності | 350 мл |
Цибуля | 200 г |
Сир твердий | 150 г |
Борошно високосортне | 2 ст. л. |
Сіль | |
Спеції (перець, лавровий лист) | |
Зелень | |
Олія |
Відварити м’ясо з цибулиною, додавши сіль і спеції, дати йому охолонути, нарізати невеликими шматочками. Сиру цибулю подрібнити і підсмажити в олії до золотистого відтінку, потім додати заморожені гриби. Смажити до готовності.
Борошно просмажити на сковороді без додавання олії. Коли з’явиться золотистий відтінок, додати вершки, посолити і поперчити.
З’єднати утворену масу із грибами та цибулею, додати курку. Перемішати, розподілити по формочках і запікати 20 хвилин, посипати твердим сиром і почекати, поки він розплавиться. Прикрасити страву зеленню.
Жульєн у тарталетках із грибами та броколі
Інгредієнти
Шампіньйони ТМ «Рудь» | 400 г |
Броколі ТМ «Рудь» | 400 г |
Цибуля | 2 шт. |
Помідори | 300 г |
Морква | 150 г |
Сметана ТМ «Рудь», 21 % | 2 ст. л. |
Вершкове масло «Хуторок» ТМ «Рудь» | 3 ст. л. |
Яйця | 2 шт. |
Сир твердий | 150 г |
Спеції, сіль | |
Листкове тісто «Шеф-кухар» ТМ «Рудь» | 500 г |
Тісто розморозити і розкачати, поділити на частини (6 чи 8) і випекти з них тарталетки, використовуючи кокотниці чи форми для кексів з металу, силікону тощо. Поки вони стигнуть, приготувати жульєн.
Броколі відварити у воді чи на парі. Можна залишити розділеною на суцвіття чи порізати на менші частини. Моркву відварити, подрібнити соломкою. На вершковому маслі підсмажити цибулю з грибами. У тарталетки викласти овочі і гриби з цибулею. Полити соусом зі збитих яєць зі сметаною і засипати сиром. Випікати близько 40 хвилин.