Мафіни з курагою
НазадОпис страви
Якщо ви любите домашню випічку, але за браком часу не можете дозволити собі приготування складних десертів, у такому разі занотуйте собі рецепт мафінів з курагою! Простота і швидкість приготування забезпечили цим кексам із різноманітними начинками популярність у всьому світі.
Мафіни з ягодами, цукатами чи сухофруктами — чудовий десерт для сніданків чи вечірнього чаювання. Приготувати кекси досить легко: головне мати необхідні продукти та трішки натхнення. Можна сміливо експериментувати з начинкою, додавати для аромату цедру, ваніль, корицю, прикрашати мафіни кремом чи фруктами.
Ароматні мафіни на сметані з курагою
Мафіни з ягодами, цукатами чи сухофруктами — чудовий десерт для сніданків чи вечірнього чаювання.
Інгредієнти
Борошно | 260 г |
Цукор | 160 г |
Масло вершкове «Хуторок селянський» ТМ «Рудь», 73% | 100 г |
Яйце | 2 шт. |
Сметана ТМ «Рудь», 21 % | 150 г |
Молоко ТМ «Рудь» 2,5 % | 100 г |
Курага | 100 г |
Цедра апельсина | 1 ч. л. |
Цукрова пудра | 1 ст. л. |
Сода | 0,5 ч. л. |
Сіль | ¼ ч. л. |
ПРИГОТУВАННЯ
Етап № 1
У глибоку миску виливаємо молоко, додаємо сметану, яйця, апельсинову цедру і м’яке вершкове масло. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти.
Етап № 2
Висипаємо у тісто цукор, сіль, соду, просіяне борошно. Знову ретельно перемішуємо всі складники. Нарізаємо курагу та додаємо у тісто.
Етап № 3
Змащуємо формочки для мафінів вершковим маслом, розливаємо в них тісто. Ставимо кекси у духовку, попередньо розігріту до 180 градусів. Випікаємо 20–30 хвилин. Діставши мафіни з духовки, залишаємо їх ще на 5–10 хвилин у формочках. Потім акуратно виймаємо та подаємо до столу. Кекси можна прикрасити цукровою пудрою та листочками м’яти.
Такі мафіни смакують з будь-якими напоями. Їх можна подавати із запашною кавою, імбирним чаєм чи холодним лимонадом. Чудовим доповненням до десерту також стане кулька морозива чи абрикосовий джем.
Смачного!