Рецепти домашньої піци
НазадОпис страви
Мало хто може встояти перед гарячим шматочком смачної ароматної піци. І необов'язково при цьому купувати улюблену страву в піцерії. Адже можна просто приготувати піцу вдома. А для любителів відпочинку на природі у нас є легкий рецепт піци з овочами на грилі. У цьому ми вам допоможемо.
Рецепт домашньої піци на кефірі з грибами
Мало хто може встояти перед гарячим шматочком смачної ароматної піци, особливо домашньої. Сьогодні ви дізнаєтесь, як приготувати піцу, спекти тісто для неї, чим приправити.
Інгредієнти
Кефір 1% | 1 склянка |
Борошно | 200 г |
Негашана сода | 0,5 ч. л. |
Майонез | 100 г |
Шампіньйони ТМ «Рудь» | 300 г |
Помідор | 1 шт. |
Цибуля | 0,5 шт. |
Болгарський перець | 1 шт. |
Шинка | 100 г |
Твердий сир | 150 г |
Оливки, зелень | за смаком |
Приготування
Етап № 1
Готуємо тісто
Для початку перемішуємо яйце, кефір, сіль і половину чайної ложки соди. Поступово підсипаємо борошно і замішуємо тісто. Консистенція тіста повинна бути трохи густішою, ніж на оладки. Готове тісто викладаємо на деко, змащене олією. Змащуємо майонезом і кетчупом.
Етап № 2
Оздоблення піци
Обсмажуємо цибулю. Також смажимо гриби. Викладаємо на тісто нарізані кільцями помідори, гриби, цибулю, перець і шинку соломкою. Кладемо маслини і щедро посипаємо тертим сиром і кришеною зеленню.
Етап № 3
Випічка піци
Випікаємо піцу в духовці 20–25 хвилин за температури 180 градусів. Піца з грибами готова до подачі на стіл.
Смачного!
Рецепт домашньої піци на дріжджах з ковбасою
Інгредієнти
Сухі дріжді | 15 г |
Сіль | 1 ч. л. |
Вода | 250 мл |
Рослинна олія | 2 ст. л. |
Борошно | 400 г |
Твердий сир | 150 г |
Помідори | 3-4 шт. |
Томатний соус і майонез | по 2 ст. л. |
Ковбаса | 150 г |
Болгарський перець | 1 шт. |
Спеції | за смаком |
Приготування
Етап № 1
Розчинити дріжджі в невеликій кількості теплої води. Змішати дріжджі, борошно, сіль, рослинну олію. Поступово додаючи воду, замісити м'яке тісто. Готове тісто залишити в теплому місці на півгодини.
Етап № 2
Підготувати начинку: нарізати кружальцями ковбасу і помідори, перець – соломкою. Половину твердого сиру натерти на великій тертці, половину нарізати тонкими скибочками.
Етап № 3
Тісто розкачати і викласти у форму, змащену олією. Приготувати соус з майонезу і томатної пасти і змастити тісто. Викласти нарізану ковбасу, посипати сиром. Зверху викласти помідори і перець, посипати спеціями і закрити все скибочками сиру.
Етап № 4
Випікати в розігрітій духовці 10–12 хвилин.
Рецепт італійської піци
Інгредієнти
Борошно вищого сорту | 200 г |
Борошно грубого помелу | 200 г |
Куряче яйце | 1 шт. |
Сухі дріжді | 5 г |
Оливкова олія | 3 ст. л. |
Вода | 0,5 склянки |
Сіль і цукор | по дрібці |
Стиглі томати | 250 г |
Базилік | 8 листочків |
Оливки | 10 шт. |
Пармезан | 25 г |
Часник | 3 зубки |
Чербець | за смаком |
Орегано | за смаком |
Сіль і цукор | за смаком |
Приготування
Етап № 1
Змішати борошно вищого сорту і борошно грубого помелу, додати сухі дріжджі. Збити виделкою яйце і оливкову олію. У цю суміш додати теплу воду, все перемішати і влити в просіяне борошно. Вимішувати тісто до тих пір, поки воно не стане еластичним. Залишити тісто відпочивати на 1 годину.
Етап № 2
Стиглі томати обдати окропом і зняти шкірку. Розрізати їх навпіл і видалити насіння. Опісля нарізати на невеликі шматочки. У глибоку миску висипати нарізані помідори, сіль, оливкову олію і базилік. Коли томати пустять сік, злити його.
Етап № 3
На тісто викласти томати з базиліком. Зверху посипати нарізаним часником, оливками, чебрецем і орегано. Рясно посипати тертим пармезаном.
Етап № 4
Випікати 20 хвилин за температури 200 градусів.