Пиріг з вишнями
НазадОпис страви
Вишневий пиріг, рецепт якого є в кожному будинку, це незмінний атрибут затишних сімейних вечорів в оточенні близьких і рідних людей. І зовсім не дивно, що кожен рецепт пирога з вишнями чимось відрізняється від інших.
Домашній вишневий пиріг
Ми пропонуємо найбільш відомий та універсальний рецепт пирога з вишнею. Його універсальність в тому, що вишня в такому пирозі може бути замінена на будь-яку ягоду — наприклад, яблуко, персик або нектарин.
Інгредієнти
Яйця | 2 шт. |
Цукор | 1 склянка |
Сметана 15% ТМ «Рудь» | 3 ст. л. |
Борошно | 3 склянки |
Маргарин | 200 г |
Вишні ТМ «Рудь» | 200 г |
Сіль і сода | щіпка |
- Відокремлюємо білки від жовтків. Білки ставимо в холодильник.
- Сметану, цукор, жовтки, сіль, гашену соду й маргарин ретельно перемішуємо. Додаємо борошно й замішуємо тісто.
- Беремо прямокутну форму для випічки або деко з бортиками. Змащуємо олією. Викладаємо тісто, виліплює бортики.
- У цей час уже має повністю розморозитися вишня. Зливаємо зайву рідину, щоб пиріг не підгорів.
- Акуратно викладаємо вишню на тісто, засипаємо цукром за смаком.
- Формуємо з тіста решітку.
- Ставимо в розігріту духовку й випікаємо близько 30 хвилин.
- Поки пиріг з вишнею печеться, збиваємо білки з цукром.
- Десь за 5 хвилин до його готовності, виймаємо і змащуємо збитими білками.
- Ставимо в духовку і випікаємо, поки вишневий пиріг не набуде красивого, коричнево-золотистого кольору.
Ось і готовий домашній, «затишний» вишневий пиріг, який так люблять діти. Та й інші члени сім'ї зовсім не проти ним поласувати!
Рецепт пирога з вишнями й шоколадом
Поєднання дещо кислої вишні й чорного шоколаду вважається у високому кулінарному мистецтві еталоном прекрасного й благородного смаку. Це завжди безпрограшний варіант, який гарантує, що всі гідно оцінять такий вишневий пиріг. Рецепт, який ми пропонуємо, легкий у виконанні й не займає багато часу.
Інгредієнти
Яйця | 2 шт. |
Цукор | 1 склянка |
Ванільний цукор | 10 г |
Борошно | 2 склянки |
Масло вершкове | 200 г |
Вишні ТМ «Рудь» | 250 г |
Сіль і сода | дрібка |
Розпушувач тіста | 1 ч. л. |
Шоколад (гіркий) | 2 плитки (160–200 г) |
- М'яке масло збиваємо з цукром, ванільним цукром. Додаємо яйця, соду, сіль і продовжуємо збивати.
- До суміші додаємо муку й розпушувач. Збиваємо тісто.
- Кладемо до нього ½ розмороженої вишні, руками рівномірно розподіляємо її по тісту.
- Перекладаємо тісто у форму для випікання, зверху розкладаємо другу частину вишні. Ламаємо шоколад і кладемо його між вишнями так, щоб він був над ягодами. Тоді вишня покриється зверху шоколадом.
- Ставимо в розігріту духовку й випікаємо не більше 45 хвилин при температурі 170–180 градусів.
Цей пиріг з вишнями найкраще подавати підігрітим, щоб шоколад був м'яким. З цієї ж причини його не варто зберігати в холодильнику.
Листковий вишневий пиріг
На диво приємне поєднання соковитої кислуватої вишні й дещо сухого листкового тіста — ось секрет популярності пирога з вишнею, рецепт якого ми пропонуємо. Крім цього, тут використовується куплене тісто, що робить приготування вишневого пирога справою 20–30 хвилин.
Інгредієнти
Тісто листкове ТМ «Шеф-повар» | 500 г |
Яйця | 3 шт. |
Цукор | 1 склянка |
Сметана 15% ТМ «Рудь» | 200 мл |
Вишня ТМ «Рудь» | 400 г |
Крохмаль | дрібка |
- Розморозьте вишню. Якщо в ній є кісточки, то їх треба вийняти. Злийте зайву воду з ягід.
- Візьміть тісто й розділіть його на 2 частини, одна з яких повинна бути трохи більшою.
- Розкачайте тісто.
- Візьміть форму для випікання й змастіть її маслом. Покладіть у неї більшу частину тіста. Сформуйте бортики.
- Вишню трохи посипте крохмалем і перемішайте, щоб посипка була рівномірно розподілена по всіх ягодах.
- Викладіть ягоди на тісто рівним шаром.
- Ретельно збийте яйця, цукор і сметану.
- Покладіть суміш на вишню.
- Розкатаною другою частиною тіста накрийте пиріг. Добре защепніть кінчики по всьому периметру.
- Поставте в духовку й випікайте близько 0,5 години. Попередньо розігрійте духовку до 180 градусів, при такій температурі й печіть.
Листковий пиріг з вишнями відноситься до повністю закритих пирогів. Тому його зручно брати в дорогу, розрізати й давати з собою дітям в школу або чоловікові на роботу.