Пудинг із гарбуза
НазадОпис страви
Осінь – це пора щедрих дарів! Також – це чудова пора року, гарні пейзажі та останні теплі дні перед зимовими холодами. Саме осінь – найблагополучніший час, щоб почати займатися своїм здоров’ям. Восени на торгових прилавках можна зустріти найкорисніші фрукти й овочі, які містять багато цінних вітамінів та мінералів. Концентрація цих корисних речовин найвища в осінню пору року.
Одним з унікальних осінніх дарів є гарбуз. Гарбуз – це воістину чудовий овоч, який поєднує в собі цілющі властивості та відмінні смакові якості. Гарбуз має прекрасний помаранчево-жовтий відтінок, і буває найрізноманітніших форм. Дивлячись на гарбуз, починаєш думати, що він ввібрав в себе всю силу природи та золоті промені літнього сонця, і готовий поділитися цими корисними властивостями з нами.
Про корисні та лікувальні властивості цього овоча можна говорити дуже довго. Вітаміни А, В1, В2, В12, С, К, Е, Т присутні в гарбузі у великих кількостях. Кальцій, залізо, натрій, фосфор та інші найважливіші елементи, необхідні для забезпечення відмінного функціонування людського організму знаходяться в цьому продукті. Гарбуз допомагає боротися з багатьма недугами, він – незамінний помічник при лікуванні та профілактиці хвороб серцево-судинної системи та кишково-шлункового тракту. Через високий вміст вітаміну Е гарбуз почали використовувати в косметичних цілях, він допомагає продовжити молодість шкіри, а також поліпшити стан волосся та нігтів. Незамінний він і в тих випадках, коли є необхідність скинути зайву вагу. Цей низькокалорійний продукт харчування сприяє зниженню зайвої ваги, виводячи зайву воду з організму людини. Однак його слід дуже обережно вживати тим людям, які хворіють на цукровий діабет, хвороби 12-ти палої кишки, виразку шлунку або гастрит.
Смакові якості гарбуза просто відмінні, він подобається як дітям, так і дорослим. Страви з гарбуза зустрічаються в кулінарних традиціях багатьох країн. Він знайшов широке застосування для приготування перших і других страв, каш та десертів. Пропонуємо Вам скористатися нагодою і приготувати корисний та смачний пудинг для всіх членів сім'ї.
Пудинг з гарбуза
Гарбузовий пудинг - рецепт, який варто внести в свою кулінарну книгу!
Інгредієнти
Гарбуз | 100 г |
Яблуко | 2 шт. |
Манна крупа | 2 ст. ложки |
Яйце куряче | 2 шт. |
Молоко 2,5% ТМ «Рудь» | 1 стакан |
Цукор | 2 ст. ложки |
Масло «Хуторок селянський» ТМ «Рудь» | 1 ч. ложка |
Приготування
Приготування слід почати з очищення гарбуза. Очистіть гарбуз від шкірки і наріжте його на невеликі шматочки. Далі залийте гарбуз молоком і тушкуйте на плиті до напівготовності. Потім додайте терті на великій тертці яблука, поступово всипаючи манку і постійно перемішуючи масу на маленькому вогні. Вимкніть вогонь і дайте пудингу охолонути. Коли маса охолоне, додайте збиті до піни яйця і 1 ст. ложку вершкового масла, добре перемішайте і відправте в духовку випікатися протягом 30 хвилин. Після закінчення цього часу наш пудинг готовий!
Гарбузовий пудинг відмінно поєднується з не менш корисними продуктами, такими як мед і горіхи. Приємного апетиту!