Кіш лорен із броколі
НазадОпис страви
Тонкий шар рум’яного тіста й багато-багато соковитої начинки — ось який він — кіш лорен із броколі. Ароматний та простий у приготуванні французький пиріг однаково добре смакує і теплим, і охолодженим.
Завдяки листково-дріжджовому тісту ТМ «Рудь» готувати страву просто й швидко. А завдяки начинці зі схожих на зелені деревця суцвіть спаржевої капусти вона виходить красивою, а ще — корисною і легкою: у 100 г броколі міститься велика кількість вітамінів і лише 30 кілокалорій.
Якщо правильно підготувати броколі — підсмажити на великому вогні або зовсім трохи проварити, всередині пирога вона матиме міцну структуру та солодкий горіховий присмак. Доповнять смакові враження розплавлений сир та яєчний меланж зі спеціями. Вони створять в’язку консистенцію заливки й не дадуть начинці витікти.
Кіш лорен із броколі та сиром
Перед тим, як заповнити пиріг начинкою, основу з тіста можна злегка запекти в духовці протягом 15 хвилин. Це потрібно, щоб за великої кількості рідкої заливки тісто гарно пропеклося.
Інгредієнти
Листково-дріжджове тісто ТМ «Рудь» | 500 г |
Заморожена броколі ТМ «Рудь» | 250 г |
Вершки, 10 % | 200 мл |
Молоко ТМ «Рудь» | 100 мл |
Яйця | 2 шт. |
Сир твердий | 70 г |
Сіль | за смаком |
Перець | за смаком |
Часник сушений мелений | за смаком |
Приготування
Етап № 1
Розморожуємо листково-дріжджове тісто від ТМ «Рудь», викладаємо його на пергамент. Переносимо тісто разом із пергаментом у форму діаметром 26–28 см. Проколюємо в декількох місцях та формуємо бортики, щільно притискаючи тісто до стінок.
Беремо ножиці та обрізаємо зайве тісто, яке виступає над формою.
Етап № 2
Броколі відварюємо протягом чотирьох хвилин. Не потрібно накривати каструлю кришкою — так капуста збереже свій яскравий зелений колір. Викладаємо броколі в друшляк та чекаємо, доки повністю стече вода.
Етап № 3
Готуємо заливку. Збиваємо вершки, молоко, яйця, сіль та спеції. Додаємо натертий сир та перемішуємо.
Етап № 4
Виливаємо заливку у форму з тістом. Зверху викладаємо броколі. За бажанням додаємо шматочки фети.
При випіканні пирога начинка піднімається, тому слідкуємо, щоб між заливкою та краєм бортиків залишалася відстань не менше ніж 1,5 см.
Етап № 5
Розігріваємо духовку до 180 °C та ставимо пиріг випікатися протягом 40 хвилин.
Ароматний кіш лорен із броколі готовий. Вийміть із духовки та подавайте теплим!