Рецепти сирної запіканки
НазадОпис страви
Запіканка з кисломолочного сиру — один із найпоживніших та найкорисніших десертів. Її можна їсти у будь-який час доби: вона подарує заряд енергії зранку, допоможе підкріпити сили протягом дня та стане відмінним десертом для сімейної вечері.
Найчастіше готують сирну запіканку в духовці, але це не єдиний спосіб її приготування. Зробити її можна в мультиварці та навіть на сковорідці. Якщо ви хочете урізноманітнити смак традиційної сирної запіканки, до неї можна додати шоколад, ягоди, фрукти, сухофрукти, цукати та інші інгредієнти.
Сирна запіканка з манкою та шоколадом
Цю сирну запіканку в духовці надзвичайно смачною робить особливий інгредієнт — шоколад. Який саме шоколад брати для її приготування, залежить від ваших уподобань. Підійде як гіркий чорний, так і молочний, і навіть білий шоколад.
Інгредієнти
Сир кисломолочний 9 % ТМ «Рудь» | 700 г |
Сметана 21 % ТМ «Рудь» | 2 ст. л. |
Яйце | 2 шт. |
Цукор | 4 ст. л. |
Манка | 4 ст. л. |
Шоколад | 50 г |
Сіль | |
Для соусу: | |
Шоколад | 1 плитка |
Молоко ТМ «Рудь» |
ПРИГОТУВАННЯ
Етап №1
Збити яйця, додавши сіль та цукор. Ввести сир, манку, перемішати. Додати сметану. Ще раз добре все перемішати за допомогою блендера, щоб запіканка була повітряною, збийте суміш міксером.
Етап №2
Форму для випікання змастіть маслом, для формування хрусткої шкоринки її можна обсипати манною крупою. Шоколад необхідно подрібнити на невеликі шматочки. Вони мають бути маленькими, інакше шоколад може пригоріти.
Етап №3
Розподіливши рівномірно шоколад на дні форми, викладіть зверху тісто. Запікати десерт необхідно при температурі близько 200 градусів. Він буде готуватися близько півгодини: запіканку можна виймати, коли шкірка зарум’яниться.
Етап №4
Щоб приготувати соус, достатньо розтопити на водяній бані шоколад, вливши в нього трохи молока. Запіканку перед подачею полити шоколадним соусом.
Запіканка із сиру та гречки в мультиварці
Інгредієнти
Сир кисломолочний 9 % ТМ «Рудь» | 250 г |
Сметана 21 % ТМ «Рудь» | 5 ст. л. |
Гречка відварена | 1,5 склянки |
Сіль | дрібка |
Цукор | 5 ст. л. |
Масло вершкове | 2 ст. л |
Яйце | 2 шт. |
ПРИГОТУВАННЯ
Етап №1
Відварити гречку на воді. Можна зробити це в мультиварці, також можна взяти гречку, приготовану раніше. Змішати її з сиром. Щоб маса була більш однорідною, можна трохи пробити її блендером на невеликій швидкості, але домагатися однорідності не треба, у запіканці має відчуватися текстура гречки.
Етап №2
Збити яйця з цукром та сметаною. Змішати яєчно-сметанкову суміш з гречано-сирною та добре перемішати. Змазати чашу мультиварки маслом, викласти отриману суміш, розрівняти. Увімкнути режим «Випічка». Час приготування — 1 година.
Етап №3
Ця запіканка легко виймається з форми. Під час подачі її можна прикрасити збитими вершками або полити фруктовим йогуртом ТМ «Рудь».
Сирна запіканка на сковорідці
Запіканку із сиру можна готувати й на сковорідці. Так вона пропікається досить швидко. У цього способу приготування є свої особливості. По-перше, масу необхідно викладати не дуже товстим шаром. По-друге, її необхідно обов’язково накрити кришкою. По-третє, там, де сковорідка буде найгарячішою, маса підніметься, але потім осяде, як тільки запіканка вистигне.
Інгредієнти
Сир кисломолочний 9 % ТМ «Рудь» | 0,5 кг |
Крупа манна | 4 ст. л. |
Яйце | 3 шт. |
Цукор | 100 г |
Цедра лимона | 1,5 ч. л. |
Рослинна олія для змащення сковорідки |
ПРИГОТУВАННЯ
Етап №1
Добре розім’яти сир у мисці, додавши до нього подрібнену цедру лимона та ретельно перемішати. В іншій глибокій мисці треба збити за допомогою міксера яйця з цукром. Потихеньку всипати манну крупу та збивати масу, доки вона не стане пишною.
Етап №2
Яєчну масу влити в сир та перемішати до однорідності за допомогою ложки, а потім продовжувати збивати міксером.
Етап №3
Підготувати сковорідку: щедро змастити її рослинною олією, увімкнути сильний вогонь, накрити порожню сковорідку кришкою, залишити на вогні секунд на 40. Зменшити вогонь, відкрити кришку та рівномірним шаром викласти масу на сковорідку.
Етап №4
Накрити сковорідку кришкою, залишити на вогні на півгодини. Потім вимкнути і зняти кришку. Запіканка має вистигнути. Найзручніше нарізати її на шматочки прямо на сковорідці. Кожен шматочок витягнути за допомогою лопатки.
Така запіканка чудово смакуватиме зі сметаною ТМ «Рудь».