Рецепти сирного печива
НазадОпис страви
Випічка з домашнього сиру — корисна, смачна та поживна. Її основа — домашній сир. Від якості цього продукту залежить те, наскільки вдалою вона вийде. Для приготування сирного печива оптимально брати сир жирністю не менше 5 %. Він не надто сухий, тому зробить випічку ніжною та смачною.
Домашній сир містить корисний білок та кальцій. Тому печиво із сиру варто готувати і для дітей, які активно ростуть. Ця випічка може бути як здобною, так і дієтичною. Пропонуємо кілька рецептів, котрі допоможуть зробити меню більш різноманітним.
Сирне печиво «Конвертики»
Пропонуємо кілька рецептів, котрі допоможуть зробити меню більш різноманітним.
Інгредієнти
Борошно | 2 склянки |
Сир кисломолочний 9 % ТМ «Рудь» | 250 г |
Цукор | за смаком |
Сода | 0,5 ч. л. |
Масло «Вологодское» ТМ «Рудь» | 250 г |
ПРИГОТУВАННЯ
Етап №1
Вершкове масло дістати з холодильника та залишити на столі, щоб воно трохи розм’якло. З’єднати масло з сиром, збити за допомогою міксера. Ввести соду та ще раз перемішати. Додати до суміші просіяне борошно, зробити тісто, добре вимісивши його руками.
Етап №2
Зліпити з тіста кулю, накрити та залишити у холодильнику трохи більше ніж на півгодини. Холодне тісто розкатати, товщина пласту не має перевищувати половину сантиметра. Видавити кружечки за допомогою склянки.
Етап №3
Кожен коржик одним боком умочити в цукор, зігнути навпіл так, щоб сторона без цукру опинилася із зовнішнього боку. Умочити в цукор ще раз та скласти навпіл. У результаті вийде конвертик, згорнутий у формі трикутника. Його треба знову вмочити в цукор з одного боку.
Етап №4
Викласти конвертики на деко та випікати у розігрітій до 200 градусів духовці. Печиво буде готове вже через 15 хвилин.
Сирне печиво з яблучною начинкою
Інгредієнти
Сир кисломолочний 9 % ТМ «Рудь» | 250 г |
Борошно | 250 г |
Кефір 2,5 % ТМ «Рудь» | 100 г |
Сіль дрібка | |
Цукор | 9 ч. л. |
Цукрова пудра | |
Яблука | 2 шт. |
Цукор | 1 ч. л. |
Кориця |
ПРИГОТУВАННЯ
Етап №1
Сир необхідно розім’яти, перетерти з цукром та сіллю. Можна збити за допомогою блендера або просто руками.
Етап №2
Влити в кисломолочний сир кефір, перемішати, додати потроху борошно. Замісити тісто, щоб воно було еластичним.
Етап №3
Для начинки яблука необхідно нарізати невеликими шматочками.
Етап №4
Тісто розділити на дві частини. Кожні з них тонко розкатати за допомогою качалки, його товщина не має перевищувати 3 мм. Поділити тісто на невеликі квадрати розміром приблизно 5 см на 5 см.
Етап №5
На кожен квадратик покласти трохи нарізаних яблук, присипати їх дрібкою цукру та корицею. Защипнути, з’єднавши між собою два протилежних кінці квадратика.
Етап №6
Деко необхідно застелити пергаментом. Це тісто не прилипає, тому можна нічим не змащувати. Випікати у духовці до готовності.
Несолодке печиво з сиру та вівсянки
Інгредієнти
Сир кисломолочний 9 % ТМ «Рудь» | 100 г |
Молоко ТМ «Рудь» | 2 ст. л. |
Вівсянка | 4 ст. л. |
Висівки | 1 ст. л. |
Яйце | 1 шт. |
Кокосова стружка | |
Заморожені вишні без кісточок ТМ «Рудь» | 0,5 чашки |
Ванілін |
ПРИГОТУВАННЯ
Етап №1
Розім’яти кисломолочний сир з яйцем. Влити молоко та розмішати.
Етап №2
Вівсянку необхідно подрібнити на борошно за допомогою блендера або кавомолки. Додати її в сир, також всипати висівки, ванілін. Добре вимішати. Розділити суміш на дві частини. Взяти одну частину тіста, сформувати невеликі кульки й, приплюснувши, зробити з них печиво. Перед тим, як відправити його на деко, застелене пергаментом, треба щедро посипати печивко кокосовою стружкою.
Етап №3
Другу порцію печива можна зробити з ароматними вишнями. Протягом сезону, звичайно, варто брати свіжі стиглі ягоди, в інший час підійдуть заморожені. Вони зберігають аромат і смак.
Етап №4
Ягоди додати в масу, перемішати. Викласти на деко печиво, сформувати його можна за допомогою ложки.
Етап №5
Випікається печиво швидко: воно буде готове через 15 хвилин у духовці, розігрітій до температури 180 градусів.
Печиво сирне на рисовому борошні
Якщо у вашій родині люблять печиво, сирні смаколики на рисовому борошні — оптимальний варіант для здорового перекусу. Особливість цієї випічки — хрумка скоринка, але при цьому всередині печиво дуже м’яке. Печиво можна робити різної форми, нічим посипати зверху його не потрібно. Воно виходить ще красивіше та смачніше, якщо всередині кожного печива зробити невелике заглиблення та покласти туди трохи густого джему.
Інгредієнти
Сир кисломолочний 9 % ТМ «Рудь» | 200 г |
Яйця | 3 шт. |
Борошно рисове | 120 г |
Цукор | 100 г |
Ванільний цукор | 1 ч. л. |
Розпушувач | 1 ч. л. |
Цедра лимона | 1 ч. л. |
Сік лимона | 2–3 ч. л. |
Масло вершкове «Вологодське» ТМ «Рудь» |
ПРИГОТУВАННЯ
Етап №1
Просіяти борошно з розпушувачем.
Етап №2
Кисломолочний сир розтерти у глибокій мисці з лимонним соком, додати подрібнену цедру, перемішати.
Етап №3
Яйця збити зі звичайним та ванільним цукром. Відділити від збитих яєць 3 ст. л., додати їх у розтертий сир та обережно перемішати. Туди ж перекласти залишок збитих яєць та знову обережно ретельно перемішати. Ввести в отриману масу підготовлене борошно, перемішати.
Етап №4
Викласти печиво на деко. Найкраще для цього підійде десертна ложка або кондитерський мішечок. Зробити у кожному печиві невелике заглиблення, покласти туди крапельку джему за допомогою кавової ложечки, кондитерського шприца або мішечка с маленьким отвором.
Етап №5
Такої порції тіста вистачить на два дека, їх можна розмістити одночасно на двох рівнях печі. Піч має бути не надто гарячою — її достатньо розігріти до 170 градусів. Випікається печиво близько 30 хвилин.