Рогалики з вишнями
НазадОпис страви
Свіженькі домашні рогалики з солоденькою вишневою начинкою справжнє свято смаку для любителів ніжної здоби, яка буквально тане в роті.
Для такої випічки чудово підійде варення, але чи ж не приємніше, коли всередині пиріжка свіженькі ягідки? У торгової марки «Рудь» є чудове рішення — заморожена відбірна вишня: завдяки їй і влітку, і надто ж взимку ви матимете зручну заготовку для кулінарних шедеврів. Якщо вам більше до вподоби випікати булочки та насолоджуватися ними, рекомендуємо рецепт швейцарських булочок з корицею, які нагадують равликів.
У цій підбірці рецептів ми пропонуємо вам кілька простих варіантів вишневих рогаликів з різними видами тіста. Шукайте серед них свій ідеальний і швидше радуйте домашніх гарячою випічкою прямо з духовки!
Ніжні рогалики з вишнею на дріжджовому тісті
Пропонуємо кілька простих рецептів рогаликів з вишнями з різними видами тіста.
Інгредієнти
Сметана 15 % ТМ «Рудь» | 150 г |
Яйця | 2 шт. |
Борошно | 200 г |
Цукор | 150 г |
Масло «Хуторок селянський» 73 % ТМ «Рудь» | 75 г |
Сухі дріжджі | 5 г |
Заморожена вишня ТМ «Шеф-кухар» | 150–200 г |
Приготування
Етап № 1
Особливою популярністю користується випічка з дріжджового тіста, яка виходить надзвичайно ніжною і повітряною.
Етап № 2
З'єднайте сметану, яйце, цукор і ретельно збийте, потім додайте розтоплене вершкове масло: «Хуторок» від ТМ «Рудь» підійде чудово.
Етап № 3
Сухі дріжджі розведіть у невеликій кількості теплої води і влийте в тісто.
Етап № 4
Потроху вводьте порції борошна і ретельно вимішуйте, поки не отримаєте м'яке і однорідне тісто.
Етап № 5
Загорніть його в харчову плівку і помістіть в холодне місце на годину.
Етап № 6
Розділіть тісто на дві рівні частини і розкачайте. Розріжте кола на порційні сегменти, викладіть заморожені вишні на широку частину і скрутіть рогалики. За бажанням можна додати до ягід трохи цукру, але тоді потрібно злегка прищипнути краї, щоб сік не витікав.
Етап № 7
Викладіть заготовки на деко, змастіть збитим яйцем і випікайте близько 20 хвилин у духовці при 180 градусах.
Листкові рогалики з вишнями
Інгредієнти
Борошно | 4 склянки |
Вода | 150 мл |
Масло «Хуторок селянський» ТМ «Рудь», 73 % | 450 г |
Яйця | 2 шт. |
Сіль | дрібка |
Лимонний сік | ½ ч. л. |
Заморожена вишня ТМ «Шеф-кухар» | за смаком |
Приготування
Етап № 1
Щоб рогалики з листкового тіста вийшли хрусткими й смачними, продукти необхідно попередньо добре охолодити.
Етап № 2
У воду додайте яйця, сіль, лимонний сік і збийте до однорідності. Отриману суміш з'єднайте з трьома склянками борошна і вимішайте еластичне тісто. Тверде масло змішайте з борошном до отримання однорідної маси.
Етап № 3
«Відпочиле» тісто розкачайте тонким шаром і рівномірно викладіть зверху масляну масу, загорніть конвертом кінці та акуратно розкачайте тонким пластом. Складіть його в чотири рази й покладіть у холодильник на 30 хвилин. Охолоджене тісто розкачайте, знову складіть вчетверо й помістіть у холодильник. Повторіть процедуру ще 2–3 рази.
Етап № 4
На завершальному етапі розкачайте тісто й розділіть на порційні трикутники, викладіть вишні й скрутіть рогалики.
Етап № 5
Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці до появи золотистого відтінку і насолоджуйтеся вишуканим десертом.
До речі, якщо у вас обмаль часу або ж просто хочеться якнайшвидше смакувати рогалики з чаєм, візьміть готове заморожене листкове тісто «Шеф-кухар» від ТМ «Рудь»!
Розсипчасте пісочне тісто для фруктових рогаликів
Інгредієнти
Масло вершкове | 200 г |
Сметана | 200 г |
Яйця | 1 шт. |
Цукор | 100 г |
Борошно | 400 г |
Розпушувач | 2 ч. л. |
Заморожена вишня ТМ «Шеф-кухар» | за смаком |
Приготування
Приготувати смачні та ситні рогалики з вишнями можна і з пісочного тіста.
Етап № 1
Для нього потрібно з'єднати 200 г м'якого вершкового масла, 200 г сметани, одне яйце і 100 г цукру та ретельно розмішати до однорідності. Потім поступово ввести у суміш 2 ч. л. розпушувача і 400 г борошна й швидко замісити м'яке тісто.
Етап № 2
Щоб готова випічка залишалася м'якою і розсипчастою, помістіть підготовлене тісто в холодильник на 30 хвилин, після чого розділіть на порційні частини, розкачайте їх тонким шаром і наріжте трикутниками.
Етап № 3
На широкий край помістіть вишні з цукром і злегка загорніть куточки всередину, після чого акуратно заверніть рогалики.
Етап № 4
Розкладіть заготовки на деко і відправляйте в духовку (160–180 градусів) на 25 хвилин.
Узимку замість вишень ви можете використати для рогаликів перетерті з цукром ягоди від ТМ «Рудь» і згадати літо, насолоджуючись свіжою домашньою випічкою!