Сливовий пиріг
НазадОпис страви
Мабуть, найсмачніший сезонний пиріг — сливовий. Соковита фруктова начинка, закутана в найніжніше рум’яне тісто… Ця ароматна випічка ніби створена для затишних сімейних вечорів!
Для приготування сливового пирога вибирайте плоди сорту «Італійська угорка». Вони мають бути стиглими, солодкими, з жовто-зеленим м’якушем та приємною кислинкою.
Тісто можна замісити самостійно, додавши до борошна суміш яєць, цукру та вершкового масла. Та якщо хочете спекти пиріг максимально швидко й легко, скористайтеся листково-дріжджовим тістом ТМ «Рудь». Наша зручна заготовка — справжня знахідка для всіх, хто прагне харчуватися смачно, але не планує витрачати зайвий час на кухні.
Дно пирога зазвичай присипають крохмалом. Він утримує сік, що виділяють сливи, всередині випічки та не дозволяє начинці витікати.
Сливовий пиріг із листково-дріжджового тіста
Смакувати апетитний сливовий пиріг найкраще з кулькою морозива чи збитими вершками, доповнивши випічку чашкою теплого чаю.
Інгредієнти
Заморожене листково-дріжджове тісто ТМ «Рудь» | 700 г |
Сливи | 600 г |
Цукор | 100 г |
Вершкове масло «Хуторок селянський», 73 % | 30 г |
Яйця | 1 шт. |
Крохмал кукурудзяний | 1 ст. л. |
Кориця | 1 ч. л. |
Цукрова пудра | 15 г |
Приготування
- Розморожуємо та розкачуємо листково-дріжджове тісто ТМ «Рудь». Відрізаємо та відкладаємо частину тіста для формування верхівки.
- Змащуємо форму вершковим маслом та обережно викладаємо тісто. Формуємо бортики. Зайве тісто обрізаємо кухонними ножицями.
- Сливи ретельно миємо, звільняємо від кісточок та ріжемо вздовж на чотири частини.
- Посипаємо тісто крохмалем та рівномірно розподіляємо його по поверхні.
- Заповнюємо форму з тістом нарізаними сливами. Щедро посипаємо цукром та корицею.
- Тісто, що залишилося, розрізаємо на тонкі довгі смужки та робимо плетінку зверху пирога.
- Яєчним жовтком змащуємо верхівку.
- Випікаємо пиріг за температури 180 °С протягом 30 хвилин. Виймаємо пиріг із духовки, посипаємо цукровою пудрою.
Розрізаємо та насолоджуємося!