Сирна запіканка з гарбузом
НазадОпис страви
Яскравий помаранчевий колір, повітряна консистенція та спокусливо-ніжний смак — аби почати день з ароматної запіканки з гарбузом і сиром, не жаль прокинутися раніше!
Ця апетитна страва дарує не тільки ситість на кілька годин, а й порцію корисних речовин та вітамінів. Адже гарбуз містить велику кількість бета-каротину, фосфору і калію. А кисломолочний сир насичує організм білком і кальцієм.
Для приготування запіканки вибирайте мускатний гарбуз — він достатньо солодкий і має приємний запах. Щоб надати страві більш ніжної текстури, замість пшеничного борошна використайте рисове. Гарбуз та сир ідеально поєднуються із сухофруктами: родзинками, курагою, чорносливом — сміливо додавайте їх до запіканки та насолоджуйтесь новими відтінками смаку!
Щоб випічка не пригоріла й красиво зарум’янилася в духовці, дно форми для випікання потрібно змастити вершковим маслом та посипати манною крупою.
Корисний тандем гарбуза та сиру неодмінно сподобається вашим близьким. Тож не дивуйтеся, якщо ця рум’яна смакота зникне зі столу, не встигнувши навіть охолонути!
Рецепт сирної запіканки з гарбузом
Пишна запіканка з гарбузом та сиром — ідеальна на сніданок. А зі сметаною, згущеним молоком, медом або варенням буде ще смачніше!
Інгредієнти
Сир кисломолочний ТМ «Рудь», 9 % | 400 г |
Гарбуз | 500 г |
Яйця | 2 шт. |
Борошно пшеничне | 2 ст. л. |
Вершкове масло «Вологодське», 82,5 % | 1 ст. л. |
Цукор | 3 ст. л. |
Ванільний цукор | 1 ч. л. |
Сіль | дрібка |
Сметана ТМ «Рудь», 21 % | 1 ст. л. |
Крупа манна | 20 г |
Цукрова пудра | за потреби |
Приготування
1. Миємо гарбуз, насухо витираємо та розрізаємо навпіл. Половину гарбуза (близько 500 г) викладаємо на деко та запікаємо в духовці протягом 30 хвилин за температури 180 °С.
Після цього ложкою вибираємо гарячий м'якуш гарбуза в глибоку посудину.
2. Додаємо кисломолочний сир, яйця, дрібку солі, ванільний та звичайний цукор, а також борошно. Збиваємо всі інгредієнти міксером до однорідної консистенції.
3. Змащуємо форму для випікання вершковим маслом, посипаємо манною крупою. Викладаємо гарбузово-сирну масу.
4. Розігріваємо духовку до 180 °С та випікаємо запіканку протягом 35–40 хвилин — до утворення золотистої скоринки.
5. Чекаємо, доки випічка трохи охолоне, посипаємо цукровою пудрою, розрізаємо на шматочки та розкладаємо на тарілки.
Поливаємо сметанкою та насолоджуємося до останньої крихти!