Віденський штрудель із вишнею
НазадОпис страви
Запашний віденський штрудель із вишнею належить до найпопулярніших десертів світу. З німецької слово «штрудель» перекладається як «вир». І справді — зріз десерту нагадує закручений вихор із тоненьких шарів тіста, горіхів та вишень.
Оригінальний рецепт австрійського штруделя передбачає витяжне тісто, яке готують із борошна, вершкового масла, солі та води, настоюють на холоді, а потім старанно розкачують.
Якщо ж ви шукаєте швидку альтернативу, зверніть увагу на віденський штрудель із вишнею за цим рецептом. Адже готується він на основі зручних заготовок від ТМ «Рудь»: замороженого листкового тіста швидкого приготування й заморожених вишень без кісточок. З них у вас легко й швидко вийде ніжна та смачна випічка, що стане розкішним частуванням до чаю або кави.
Віденський штрудель із вишнею та морозивом
Австрійський штрудель із вишнею — це апетитне поєднання тонкої хрусткої скоринки, пряних горіхових ноток та соковитої начинки.
Але щоб начинка добре тримала форму й не розтікалася, кондитери радять обов’язково посипати вишні крохмалем. Він допоможе зберегти сік усередині ягід та не дасть намокнути тісту в процесі випікання.
Коли готовий штрудель вже ніжно паруватиме на вашій тарілці, прикрасьте його збитими вершками або кулькою морозива. Так буде вдвічі смачніше!
Інгредієнти
Заморожена вишня ТМ «Рудь» | 500 г |
Листкове тісто ТМ «Рудь» | 500 г |
Грецькі горіхи | 8 ст. л. |
Сухарі панірувальні | 80 г |
Цукор | 100 г |
Крохмаль кукурудзяний | 1 ст. л. |
Масло вершкове «Хуторок селянський» ТМ «Рудь» | 30 г |
Яйця | 1 шт. |
Кориця | за смаком |
Цукрова пудра | за смаком |
Приготування
Етап № 1
Розморожуємо тісто за кімнатної температури протягом 15–20 хвилин.
Робочу поверхню посипаємо мукою, викладаємо тісто й тонко розкачуємо.
Етап № 2
Розтоплюємо вершкове масло та щедро змащуємо ним розкачане тісто.
Відступивши кілька сантиметрів від країв, рівномірно посипаємо тісто панірувальними сухарями.
Етап № 3
За допомогою блендера подрібнюємо грецькі горіхи. Посипаємо ними тісто.
Етап № 4
Розморожуємо вишні, додаємо столову ложку крохмалю та ретельно перемішуємо начинку.
Рівномірно викладаємо вишні на тісто поверх горіхів. Зверху посипаємо начинку цукром і корицею.
Етап № 5
Обережно загортаємо тісто, формуючи щільний рулет. Краї притискаємо пальцями та підгортаємо всередину.
Викладаємо штрудель на застелену пергаментом форму. Декілька разів проколюємо тісто виделкою. Змащуємо рулет збитим яйцем.
Етап № 6
Розігріваємо духовку до 200 °C. Випікаємо штрудель 15–20 хвилин до утворення золотистої скоринки.
Етап № 7
Виймаємо з духовки, охолоджуємо хвилин 10 та посипаємо цукровою пудрою.
Прикрашаємо штрудель кулькою улюбленого морозива та подаємо до чаю або кави.
Смачного!